Livsstil

4 sätt att förbättra ditt hår på

Ditt hår och din huds skick kan vara en bra indikation på hur din kropp mår i allmänhet, så det är viktigt att se kroppen som en helhet för att förbättra hår och hud på lång sikt.

De här naturliga tipsen är också bra för hela din kropp – så du har inget att förlora!

  1. Ät nog med protein

Protein är viktigt för hårväxt, så se till att du äter nog med protein så att du kan vara säker på att kroppen får de nödvändiga byggstenarna för ditt hår ska växa. Bra proteinkällor som kött och fisk är bäst är hårväxten och många djurkällor innehåller också järn.

Livsmedel som kött, fisk och ägg är utmärkta för hårväxt. Dessa livsmedel innehåller också nödvändiga fetter som bidrar till att främja hälsosamma hormoner och friskt hår!

  1. Käka vitaminer!

Vissa vitaminer bidrar till att främja hårväxt, som C-vitamin och biotin. Kroppen behöver C-vitamin för att kunna producera kollagen, vilket är nödvändigt för friskt hår och hud. C-vitamin hjälper också till med ditt järnupptag, vilket främjar hårväxt (plus att det är en immunitetsbooster!). Eftersom kroppen inte kan tillverka C-vitamin är det en vitamin som man måste få via mat eller kosttillskott.

Biotin (och andra B-vitaminer) kan också främja snabbare och starkare hårväxt, och det är dessutom bra för huden. Ägg, nötter, bär, fisk och vissa grönsaker ger alla dig biotin, men i små mängder, så du behöver ibland kosttillskott.

Hair Lust har fantastiska vitamin- och mineralprodukter som hjälper dig att förbättra din hårkvalitet!

  1. Öka ditt gelatinintag

Gelatin består till stor del av aminosyrorna glycin och prolin, som många människor inte får nog av eftersom de finns i benen, de fibrösa vävnaderna och organen i djur och dessa äter vi inte ofta längre. Dessa aminosyror behövs inte bara för bra tillväxt av hud, hår och naglar, men även för optimalt immunförsvar och vikt!

Glycin, som utgör ca. 1/3 av aminosyror i gelatinpulver är anti-inflammatoriskt och det kan även snabba till sårläkning. Glycin i gelatin kan också bidra till att förbättra hur länge du sover och sömnkvaliteten.

  1. Balansera hormonerna

Hormoner är ofta en viktig orsak till håravfall eller dålig hårväxt och tyvärr kan det finnas många orsaker till hormonell obalans. Intag av koffein måste även begränsas om du vill bli av med denna hormonella obalans. Hög koffeinhalt i kroppen kan leda till obalans i hormonproduktionen. Att dricka kaffe kan nämligen förvärra ditt hårs skick. Undvik därför koffeinrika drycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *