Livsstil Nyheter

5 Gåvor till den som försöker komma igång med träningen

Att förbättra sin hälsa och komma i form är en av de vanligaste förändringarna många strävar efter att åstadkomma. Oavsett om det rör sig om ett nyårslöfte, en vilja att utmana sig och klara av sitt första långlopp eller träning för att rehabilitera eller förebygga arbetsskador kan det vara svårt att komma igång och ännu svårare att hålla den nya vanan uppe.

Kanske är det du som behöver en extra spark i rumpan för att skippa ursäkterna och snöra på dig joggingskorna eller så är det en nära vän eller kollega som behöver få hjälp med motivationen för att ta sig till gymmet en tidig morgon. Oavsett vad det rör sig om finns det några gåvor som kan hjälpa dig att uppnå dina träningsmål.

  1. Vattenflaska: En personlig vattenflaska i plast eller rostfritt stål hjälper dig hålla uttorkning borta under påfrestande träningspass och blir lätt en följeslagare som håller motivationen uppe.
  2. Presentkort: Ett presentkort på träning, massage eller något annat hälsorelaterat är inte bara en finansiell hjälp i kampen för en bättre hälsa. Om man ger den på rätt sätt bidrar den än mer genom att visa stöd och öka motivationen. Ett smidigt sätt att hitta ett passande presentkort till den som är i behov av en moralförhöjande gåva är att leta på någon av de sidor som finns för  online presentkort.
  3. Träningsdagbok För den som börjar en ny träningsrutin brukar det rekommenderas att föra en träningsdagbok. Denna kan föras i ett dokument hemma på datorn eller i ett vanligt anteckningsblock men för att bidra med lite extra motivation kan man ge bort en specialutformad träningsdagbok.
  4. Prenumeration Det finns en stor mängd tidskrifter inom hälsa, idrott och träning. At ge bort en prenumeration på en sådan tidskrift är en utmärkt gåva. En tidning om löpning som kommer hem i brevlådan varje månad bidrar med mycket praktiska råd och inspiration.
  5. En träningskompis En av de främsta gåvorna någon som försöker komma igång med träning eller en bättre diet kan få är en träningskompis. Det är ett bevisat faktum att det är mycket enklare att hålla träningen uppe och nå sina mål om man är två stycken som håller varandra ansvariga. Om man båda är nybörjare kan man ge varandra stöd när det tar emot som värst och om den ena parten har kommit längre i sin träning kan denna förhoppningsvis hjälpa nybörjaren med praktiska tips och inspiration om hur man når sina mål.

Detta är endast några få tips på gåvor som man kan ge till den som försöker komma igång med en stor förändring i sin livsstil. Har du fått en gåva som verkligen gett dig kicken du behövde eller har du gett något som blivit en riktig succé? Lämna gärna en kommentar med dina upplevelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *