Generell hälsa Livsstil Nyheter

Att vara organiserad förbättrar din hälsa

Varje dag så står vi inför nya utmaningar och olika saker som vi måste uträtta och det gäller här att planera och vara organiserad. Precis vad är fördelarna med att vara organiserad? Det är potentiellt en lång lista, men vi har minskat ner det till vad som påverkar mest. Läs vidare för att se till fördelarna med ett organiserat liv, hemma och på jobbet.

Mindre stress

Framför allt annat, är detta den främsta anledningen till att man bränner kalorier för att hålla koll på saker. Här är ett bra exempel: I år jag gör en samlad insats för att hålla mitt kontor snyggt och prydligt (jag arbetar hemifrån och mitt kontor är också mitt sovrum) och även mitt schema med verktyg som svenska vagtplan från Trysmartplan.com/sv. Jag har lagt till en anslagstavla och har utsett ett hem för allt: inkorgen, nycklar, plånbok, kontorsmaterial, laddare kablar och mer. Nu, när jag behöver något, jag vet exakt var den är. Detta faktum minskar stress och gör mig till …

Slappna av mer. Jag såg en gång en bildekal som läser, ”organiserad människor är bara för lat för att söka efter saker.” Det är söt, men jag skulle hellre vara ”lat” som nämns i punchline. Mindre tid att springa runt betyder mer tid. Bara mer tid att göra vad jag vill göra, som …

Spendera tid med min familj

Att få ren och klar professionellt och personligt betyder att jag har mer tid att spendera med barnen och min fru. Till exempel, slutar min arbetsdag på 02:00, precis som jag kör till skolbussen. Jag vet att jag kommer att tillbringa de kommande sex timmar med min familj. Det är lätt att göra när jag tog hand om allt mitt arbete grejer innan dess.

Jag är redo för en curveball. Jag är säker på att du vet hur det går: livet kastar en knut i de verk som avbryter dina planer på ett avgörande sätt. Förbereds i förväg minskar effekten. Till exempel, jag har en utsedd ”nödsituation” kontor och ultraportabla installationen klar. På så sätt, om min Internet-anslutning går ner hemma, eller en konstruktion besättning sätter upp utanför mitt fönster, jag vet redan där jag kommer att gå till jobbet och vad jag behöver ta.

Den överväldigande verkar hanterbar. Jag skulle aldrig ha trott det om jag inte hade upplevt det själv. Jag bryr mig inte om du pratar om arbetet, barnen, eller skötsel av hemmet, men det är en bra känsla att ha varje projekt definieras, och varje handling steg som står mellan dig och ”gjort” klart identifierade. När jag gör det, kan jag titta på en skrämmande att göra-lista och känner att jag är på toppen av det och kan göra vad som behöver göras.

Förbättrad hälsa. Den stress som jag nämnde tidigare, som jag känner när saker börjar att komma ur kontroll, inte främja god hälsa. Det finns många studier som visar ett samband mellan ihållande höga nivåer av stress och en rad hälsoproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *