Generell hälsa Nyheter

Nagelvård under vintermånaderna  

Har du provat flera metoder för att fixa din torra naglar utan något resultat?

Det är inte bara din hud som torkar ut under vintermånaderna, utan det gör dina naglar också! Naglar är en del av integumental systemet (hud) av kroppen och de utvecklas från det yttre lagret av huden som kallas epidermis. Exakt samma celler som bildar det yttre lagret av huden bildar även naglarna. Dessa celler hårdnar mer i dina naglar, men strukturellt har de många gemensamma drag och behov. Naturliga oljor hålla ihop de olika lagren av dina naglar, så kalla och torra vintermånaderna och massor av handtvätt med hårda tvålar torkar ut detta naturliga ”lim”. Det är mycket likt den torra hud du upplever under vintermånaderna. Därför måste dina naglar utfodras med kompletterande oljor och vårdas som någon annan del av din hud! Vi blir ofta frågade av kunder om hur man tar hand om torra naglar. Nedan är några av våra nagelvårds tips samt vad du ska undvika när du tittar på olika metoder/produkter att använda dig av.

Nagelvårds praxis

Klipp inte nagelbanden!

Vi uppmanar starkt att trycka tillbaka nagelbanden, inte klippa av dem. Funktionen av nagelband är att vara en tätning mellan nageln och huden att behålla din naturliga hud barriären. Handlingen att klippa nagelbanden äventyrar denna tätning och ökar risken för infektioner, bryta förseglingen öppnar en ficka under nagelbanden där bakterier kan komma in, växa och frodas. Många av dessa infektioner kan bli allvarliga nog för att kräva kirurgiskt ingrepp. Helt enkelt: rör inte dina nagelband!

Nagel stärkande produkter

Alkohol, formaldehyd och andra kemikalier som finns i nagelhärdnings produkter är kontraproduktivt att deras huvudsakliga mål. Dessa mycket kemikalier kan inledningsvis härda naglarna, men med tiden kommer de att torka ut nageln oljor och ändra dina naglar proteiner, vilket dina naglar att bli spröda eller split. Dessutom väljer nagellack borttagningsmedel som alkohol fri av just denna anledning. Idag är de flesta moderna nagellack produkter tillverkas utan de gamla och skadliga kemiska ingredienser. Kasta ut din gamla polska och köpa nya polska att vara säkra. 3. Tvätta händerna med hårda tvålar Det kan verka som en löpande tema, men samma sak torra naglar kommer i en mängd olika former, inklusive hårda tvålar. Hårda tvålar band struktur oljor i både handen hud och naglar. De flesta människor glömmer att återfukta naglarna när fuktgivande sina händer. Det är även viktigt att återfukta naglarna på rätt sätt.

Handla dina produkter hos seriösa återförsäljare

Det är viktigt att du köper rätt sorts produkter när du ska fixa dina naglar. Produkter som inte innehåller fel typ av ämnen och som kan vara skadliga i längden. Vi rekommenderar att du besöker Nail4you.se och ser över deras stora och seriösa sortiment. Här lär du hitta något som är både skonsamt för dina naglar och din plånbok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *