Nyheter

Så förbättrar du hudens hälsa

Det är en självklarhet att man bör använda skonsamma tvålar och liknande ifall man bryr sig lite extra om sin hud. Men det finns en del småsaker som folk faktiskt inte tänker på som markant kan förbättra din hud både på kropp och ansikte. Genom att sköta dessa smådetaljer kan du få en vackrare hy med mindre fläckar men som också är friskare. Det är ingenting komplicerat så det är värt att tänka på ifall man vet med sig att ens hud skulle kunna förbättras.

Tvätta kuddarna

Ifall du har dålig hy i ansiktet trots att du ofta tvättar ansiktet och kanske till och med använder hudvårdsprodukter så kan det faktiskt vara kudden som är boven. Ett misstag många gör är att man väntar för länge mellan tvättning av den. Det samlas mycket döda hudceller, bakterier och fett på ens kudde. Det kan markant försämra ens hud.

Så om du vill ta hand om din hy bör du tvätta kudden eller kuddarna lite oftare. Varannan vecka kan vara bra att testa även om det kan låta ofta för en del personer. Men det kan vara värt besväret för att bli av med sina hudproblem som man har på ansiktet, det är trots allt inte svårt att tvätta en kudde eller två lite oftare.

Tvätta bättre

Tvättmaskinen kan även vara boven ifall din hud inte är så fräsch som den borde vara. Det kan antingen handla om en svag tvättmaskin, till exempel att den är gammal, eller att ens tvättmedel inte är bra.

Om man har en dålig tvättmaskin bör man byta den. Du kan kika på de bästa tvättmaskinerna på marknaden genom sidan tvattmaskin-test.se där du enkelt ser omdömen och priser.

Är det tvättmedlet kan det handla om att det antingen är för svagt, alltså att du har bakterier kvar på kläderna, eller att det är för starkt. Är det mycket starka kemikalier som man tvättar kläderna i så kan huden ta sig en smäll. Det är lätt åtgärdat genom att man byter tvättmedel till något mer skonsamt.

Även då kan du använda dig av olika sidor för information om vilka tvättmedel som fungerar bäst. Det är inte ovanligt att folk får bekymmer på grund av sitt tvättmedel så det finns mycket att läsa om just tvättmedel som är skonsamt mot huden.

Som du ser är det inte så svåra knep, och de kan markant förbättra din huds hälsa. Dessa steg tar inte lång tid alls och gör både dig och din hud friskare, vilket också ger dig ett friskare utseende vilket de flesta gärna tackar och tar emot. Dessa är dock inga garanterade mirakelkurer, utan bara små tips som kan hjälpa en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *