Livsstil

Så kommer du i form med yoga!

Yoga kan vara ett av de bästa sätten att komma i form på. Allt beror på hur du går till väga. Yoga handlar om balans – både i livet och under träningen. I just detta ligger också nyckeln till din fitnessframgång: hitta en yogastil som inte blir överväldigande svårt för dig. Det innebär till exempel att inte hoppa in i en avancerad position innan du ens vet hur man gör de grundläggande positionerna. Det blir nämligen bara ett recept på katastrof, ömhet, och förmodligen så kommer du att springa skrikande från mattan och sedan direkt tillbaka till din gamla, stillasittande rutin. Var du än befinner dig på din yogaresa kan du prova på olika klasser och instruktörer tills du hittar en som är lite svårare än du är van vid. Se bara till att det inte blir för avancerat.

Du vill kunna utföra träning som ger dig något att jobba mot, och en stöttande miljö som uppmuntrar dig att vila eller ta ett steg tillbaka när du känner att det är behövs. Att hitta mittvägen – inte bara i allmänhet utan varje gång du ställer dig på mattan – är en konst och vetenskap i sig.


Den långa historien

Historiskt sätt var yoga mer än bara en undervisningsmetod; det var ett sätt att leva på. Man ägnade sig åt en livsstil och kultur som överträffade meditationstekniker och inkluderade hälsosamma matvanor, badvanor, socialt samspel och arbete. Filosofin är förankrad i en fysisk kultur av hälsa och välbefinnande som fortfarande betonas idag på olika yogautflykter och förklarar varför över 15 miljoner människor världen över nu utövar denna gamla tradition.

Träningstrender kommer och går, men i princip inget annat träningsprogram är lika långvarigt som yoga. Det har funnits i över 5000 år.

Yoga gör faktiskt mer än att bara förbränna kalorier och skapa tajta muskler. Det är en total kroppsträning som kombinerar förstärkande och stretchande positioner med djup andning och meditation eller avkoppling. Det finns mer än 100 olika former av yoga. Vissa av dessa former är snabba och intensiva medan andra är långsamma och avkopplande.

Skapa hälsovanor som kommer att vara

Hårdare är inte bättre när det gäller att skapa en riktig träningsplan. Din träningsplan ska vara realistisk så att du är mer benägen att fortsätta med den så att du kontinuerligt håller dig lika hälsosam på insidan som du är på utsidan. Om du ägnar dig åt en yogaträning så kan det också vara en bra idé att följa yogilivsstilen. Om du vill lära dig mer om yoga och livsstilen kring detta kan du läsa mer på Yogalove.

Det är nu ditt ansvar att behandla dig själv på samma sätt som du skulle behandla ditt barn, partner eller vän, i varje ögonblick. Det är ibland en tung börda att bära på att försöka utvecklas till en radikalt medkännande, tuff och välbalanserade förespråkaren för din egen hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *