Livsstil

Så tar du dig ut i naturen oftare med barnen

pexels-photo-341378

Våren är snart här och det är därför dags att ta sig ut i naturen med barn.en Men det är lättare sagt än gjort att ta sig ut i naturen med barnen eftersom det ibland kräver lite extra förberedelse. Det finns dock många bra sätt att få med sig barnen ut i naturen på. I denna artikel får du våra bästa tips på hur du tar dig ut i naturen oftare med barnen.

Åk på skogstur med barnen

Den första aktiviteten att ta barnen med på är att göra en skogsutflykt. Skogen är en av de absolut bästa ställena att göra naturupplevelser med barnen på. I skogen finns det otroligt många bra möjligheter att uppleva vilda djur och utforska djurens gömställen.

När du ska ut i skogen är det viktigt att komma ihåg gummistövlar och regnbyxor så att barnen verkligen kan utforska skogen på rätt sätt. Om du har små barn är det också en bra idé att packa en bra väska.

När du väl har packat en bra väska till skogsturen är du redo att ta gå på upptäcktsfärd och utforska området och kanske samla ett par kottar som du kan ta med dig hem.

 

Fixa en trevlig picknick

Ett annat bra sätt att få med sig barnen ut på är att fixa en trevlig picknick för hela familjen. Picknicken kan ni ha på många olika ställen där det finns en bra lekplats eller andra lekmöjligheter i närheten som barnen kan underhålla sig med.

På så sätt kan barnen springa och leka medan du kan koppla av på hängmattan och käka en trevlig lunch. Om du gör ett par goda smörgåsar hemma och packar en mjukt filt tillsammans med ett par kuddar får ni garanterat en fin dag tillsammans. Till exempel kan du använda bordstabletter från Georg Jensen Damask.

 

Bjud in barnen till trädgårdsarbetet

Vårt sista bra råd om hur du får med dig barnen ut i naturen oftare är att bjuda in barnen till att arbeta i trädgården. Nu under våren finns det otroligt mycket att göra i trädgården, och du får därför gärna välkomna barnen till att hjälpa.

Om barnen f.eks. hjälper till att plantera några blommor i trädgården kommer det att vara väldigt spännande att se hur blommorna växer och utvecklas.

Du kan också låta barnen ha sin egen lilla grönsaksträdgård där de kan ha morötter eller något annat som de tycker om. För barnen blir det roligt att senare skörda grönsakerna som de själva hjälpt till att odla. På så sätt får barnen en bra upplevelse samtidigt som de lär sig mycket.

Genom att göra så kan du få höra barnens önskemål om hur de vill att trädgården ska vara och se ut. De kanske t.ex. vill ha lite mer lekredskap i trädgården. I sådana fall kan du kika på Ledon där du kan hitta rätt lekplats för just din trädgård där barnen kan ägna mycket tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *