Livsstil

Saker du kan göra under sensommaren – helt gratis!

pexels-photo-846080

Sommaren är nästan förbi, men vi har fortfarande några veckor av sensommar innan hösten sätter igång. Om du har varit klipsk har du sparat några semesterdagar och kan äntligen ta ut några nu innan de långa och kalla vintermånaderna börjar nalka sig. Fortsätt läsa så får du lite tips på vad du kan göra med denna dyrbara tid!

Koppla av

 

Du har spenderat de senaste månaderna på sociala evenemang, arbete, skola, osv. Det är dags att inte oroa sig längre. Varför inte spendera några månader av året på att träna på det enda du säkert är lite halvdålig på – nämligen att koppla av? Gå en promenad i naturen eller meditera. Det kan du till och med göra med rullator om så önskas. Poängen är att du inte tar dig an arbete eller stressrelaterade aktiviteter. Du förtjänar att slappna av!

 

Träna och påbörja en hälsosammare kosthållning

 

Jag vet, usch, eller hur? Träning kan kännas överväldigande, men det är nödvändigt. Så när du har slappnat av nog och inte längre vill läsa kan du bryta av genom att göra några armhävningar och jogga lite.

 

Upptäck vilken slags träning som är bäst för dig. Gillar du att cykla eller göra yoga? YouTube har t.ex. en massa bra träningslistor och regimer. Prova allt för att se till att du har hittar den perfekta saken för din nya, hälsosamma livsstil.

 

Ligg inte bara och binge-titta på Netflix med en massa chips; Byt ut chipsen mot äpplen eller russin. Sensommaren är en ypperlig tid att skapa nya hälsosamma vanor,eftersom du har mer tid till förfogande och du generellt känner dig gladare. Det handlar inte om att starta något helt nytt utan om att öka dina redan existerande vanor. Din kropp kommer tacka för det senare!

 

Gå på upptäcktsfärd – på din egen bakgård

 

Utforska staden du bott i under hela ditt liv. Kanske kommer du att lära dig något nytt om där du bor! Till exempel kan du besök alla nya lokala affärer eller restauranger eller ta en promenad i den vackra naturen.

 

Du behöver inte vara rik att få en Pinterest-värdig semester i sensommar. Ibland är den bästa upptäcktsfärden på din egen bakgård. Ta med din drone eller kamera och ta fantastiska bilder på dina nya upplevelser.

Alla dessa aktiviteter är gratis och kommer säkert att leda till en minnesvärd sensommar. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *