Nyheter

Varför det är viktigt att röra sig – även om det bara är 5 minuter per dag

Det är kanske allmänfakta vid detta laget, men att röra sig är näst intill livsviktigt. Det är något man måste göra för att hålla sig frisk och hälsosam. För många är det en livsstil att träna – de tränar 5-6 gånger per vecka och är ute och rör sig hela tiden för att hålla igång kroppen. Detta är självklart en överdrift för gemene man, men poängen finns fortfarande där; att träna på och röra sig är bra för kroppen, och även sinnet.

Man ska inte efterlikna deras träningsmetoder, med 5 pass i veckan och flera promenader varje månad – men det är en bra inspirationskälla. Det är självklart en personlig fråga – alla har olika förutsättningar, vilket innebär att om man ska träna så ska man göra det i sitt tempo, men vi kan väl börja med några exempel.

Säg att du aldrig har tränat förut, då är det näst intill omöjligt att börja träna 3 eller fler gånger i veckan, det är svårt att till och med börja träna 1 gång i veckan, men vet du vad man kan göra då? Genom att bara gå ut och gå istället för att åka bil så kan man få en enorm effekt på hälsan. 10 minuters promenad extra om dagen är som natt och dag för en person som aldrig tränat innan. Tänk dig – på ett års tid så har du tränat i 3 650 minuter mer än året innan. Och detta är bara med 10 minuter, tänk om du ändå tar en halvtimme när du håller på. Ungefär 10 000 minuter extra träning per år. Man måste börja någonstans, för att sedan bli bättre och bättre.

pexels-photo-842539

Effekten av träning

All typ av extraträning man får är bra träning. Vare sig det är en promenad på 10 minuter eller att man spinner i 75 minuter. Ett tips kan vara att gå och handla, man tänker inte på det, men när man shoppar så tränar man mer än man tror genom att man går runt så mycket. Till exempel kan man hitta den bästa torktumlaren här och söka upp den i en affär nära dig, för att jämföra hur väl den stämmer överens med testerna. Det kan självklart göras med många andra produkter också.

Poängen är att kroppen mår bra. Genom att träna så kommer du känna dig piggare, och det är fakta att du kommer att bli friskare. Kroppen kommer att få ett starkare immunförsvar, vilket innebär färre sjukdomar och att du mår allmänt bättre. Du kommer att sova bättre, vilket är hur viktigt som helst när det kommer till hälsan. Till en början kommer du förmodligen vara tröttare när du ska sova, vilket resulterar i att du somnar lättare, men även att du sover i en djupare sömn. Det finns bara fördelar, så ta del av dem genom att börja röra dig mer idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *